Menu
0
29Mar2022
Creatine bij het afvallen?

Creatine bij het afvallen?

Door: Train and Gain nutritionReacties: 0

Veel mensen weten niet of creatine monohydraat waardevol is gedurende het afvallen/cutten. Creatine monohydraat is een supplement dat voor ontzettend veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Zo ook voor het afvallen. Wil je weten hoe dit precies zit? Lees dan snel verder! In deze blog hebben we het namelijk over: 

  Wat is creatine monohydraat?
  Creatine monohydraat bij het afvallen?
  Hoe moet ik creatine monohydraat gebruiken?
  Andere supplementen voor het afvallen

Wat is creatine monohydraat?

Wist jij dat creatine monohydraat het meest betrouwbare en veilige supplement is? Zo is dit het meest onderzochte supplement en volgens velen ook de beste. Maar wat is creatine monohydraat precies? Creatine is een stofje dat je lichaam zelf aanmaakt. Zo maak je gemiddeld zo'n 1 gram creatine per dag aan. Echter kan je lichaam per dag maximaal 5 gram verwerken. Hierdoor kun je concluderen dat je dagelijkse creatine inname niet optimaal is. 

creatine monohydraat

Maar wat doet creatine monohydraat dan? Creatine zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt bij je spieren. Dit zorgt voor een hoger vochtgehalte, maar dit trekt dus enkel naar je spieren en niet naar huid. Je wordt dus niet 'dikker' van creatine, maar je spieren worden voller/duidelijker. Zo bestaan deze natuurlijk voor het overgrote deel uit water, waarbij een toename in vocht dus zorgt voor grotere/duidelijke spieren. 

Naast de spiermassa voordelen is creatine monohydraat ook interessant voor de sporter die zijn/haar kracht wil optimaliseren. Zo stimuleert creatine je korte intensieve inspanningen. Bij het nemen van creatine voorafgaand je workout zul je zeker verschil in kracht merken. Vooral als je op lange termijn consistent creatine blijft gebruiken. 

Creatine monohyraat bij het afvallen?

Door het nemen van creatine zul je dus meer vocht vasthouden in je lichaam, wat zorgt voor een toename in je gewicht 1-2kg. Hierdoor bestaat het vooroordeel dat creatine niet geschikt is bij het afvallen. Echter is dit klinkklare onzin.

Zo hebben we eerder besproken dat het extra vocht vanuit creatine enkel naar je spieren trekt en niet naar je huid. Dit zorgt ervoor dat je buik bijvoorbeeld niet boller wordt. Alleen je spieren worden duidelijker. Echter kijken veel mensen bij het afvallen alleen naar het gewicht dat de weegschaal weergeeft. We raden je aan om hier juist niet naar te kijken.

Je gewicht komt namelijk voort uit spiermassa, vetpercentage en je vochtgehalte. Vaak hebben mensen het doel om bijvoorbeeld een strakkere buik, benen of gezicht te krijgen. Zo kijken zij dan alleen naar de het gewicht op de weegschaal. Echter kun je het beste voornamelijk naar je vetpercentage kijken. Zo zijn de eerder benoemde doelen het beste te behalen door je vet te verminderen. Je kunt je vetpercentage het beste bijhouden met een vetpercentagemeter

creatine monohydraat

Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand die veel sport en dus veel spiermassa heeft 85kg weegt, wat net zoveel kan zijn als iemand die totaal niet sport en erg ongezond eet. In dit geval heeft de sporter veel spiermassa en weinig vet. Bij de andere persoon is dit juist andersom. Als je alleen naar de weegschaal zou kijken dan zou dit je dus een vertekend beeld geven. Hierdoor raden we je aan om toch creatine monohydraat te gebruiken, waardoor je 1-2kg kan aankomen. Echter zal je vetpercentage bij het nemen van creatine gelijk blijven en kun je deze het beste in de gaten houden om je voortgang inzichtelijk te hebben bij het afvallen. 

Kort samengevat moet je dus op het volgende letten:

  Creatine is zeker aan te bevelen voor het afvallen
  Creatine zorgt voor een gewichtstoename van 1-2kg (vocht)
  Baseer de resultaten van het afvallen op vetpercentage --> Realistischer beeld

Hoe moet ik creatine monohydraat gebruiken?

Zoals eerder benoemd kan je lichaam maximaal 5gr creatine monohydraat per dag verwerken, terwijl het maar 1 gr aanmaakt. Als je 5gr creatine uit je voeding wilt halen zul je dit uit vlees en vis moeten doen. Echter is het probleem dat je hierbij 1kg vis of vlees moet eten. Het is dus heel lastig om creatine monohydraat zelf uit je voeding te halen. Hierdoor is het supplement creatine de ideale oplossing!

Zo bevat een pot creatine monohydraat veel doseringen met scoops van exact 5gr, zodat je het optimale uit je inname kunt halen. Creatine is het meest effectief wanneer je dit elke dag inneemt op lange termijn. Het is niet bewezen op welk tijdstip creatine monohydraat het meest effectief is, maar vele experts wijzen erop dat het zo vroeg mogelijk nemen van dit supplement zorgt voor het optimale resultaat. Creatine kun je innemen met water. Daarnaast zou je het ook kunnen combineren met een protein shake, pre workout of wellicht yoghurt/kwark.

Daarnaast bestaat de gedachte dat creatine na een bepaalde tijd niet meer werkt, omdat je deze dan te lang gebruikt. Zo denken sommige mensen dat je lichaam dan teveel went aan het supplement, waardoor het niet meer effectief is. Echter is er uit onderzoek gebleken dat dit niet het geval is. Zo blijft je kracht en spiermassa bij het lange termijn gebruik optimaal. Je verspilt dus geen progressie door zogenaamde gewenning. 

creatine monohydraat

Andere supplementen voor het afvallen

Naast creatine monohydraat zijn er zeker nog andere supplementen die je kunnen helpen in dit proces, namelijk proteïne en pre workout. Zo zorgt het supplement pre workout voor een betere focus en meer kracht gedurende je training, wat bijdraagt aan een betere workout. Daarnaast stimuleert de relatief hoge hoeveelheid cafeïne je vetverbranding. Het supplement proteïne helpt je om je eetlust te remmen. Zo bevat een dosering veel eiwitten, die verantwoordelijk zijn voor een mindere eetlust. Dit zal je helpen met het behalen van dagelijkse caloriedoelen. 

Wil je meer weten over creatine monohydraat, pre workout of proteïne? Bekijk dan zeker even onze product pagina, waar je alle details vind over de supplementen. Heb je verder nog vragen? Twijfel dan niet om even een mail te sturen naar [email protected] of om ons even een dm te sturen. 

 

 

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.