Menu
0
11Oct2021
Waarom er geen beste pre workout bestaat in de markt

Waarom er geen beste pre workout bestaat in de markt

Door: Train and Gain nutritionReacties: 0

Je kent het wel. Bijna iedere partij geeft aan dat zij de beste pre workout verkopen in de markt. Zo heb je ook lijstjes met de zogenaamde beste pre workouts. Dit maakt het voor de sporter met weinig kennis erg onoverzichtelijk, waardoor we dit hebben uitgezocht. In dit artikel kijken we in hoeverre de claims van de beste pre workouts kloppen. 

Waarom er geen beste pre workout is

Er is geen beste pre workout in de markt. Waarom? Een variant van pre workout zien als de beste is erg subjectief. Ieder lichaam is uniek en kan op een andere manier reageren op de pre workout. Zo ervaart de een bijvoorbeeld een krachtige boost met een bepaalde pre workout en kan een ander er juist amper wat van voelen. 

Hierdoor is het dus belangrijk om zelf zoveel mogelijk pre workouts te testen. Zo kom je er vanzelf achter welke het beste voor jou werkt. Daarnaast kun je aan de hand van 3 factoren bepalen of een variant pre workout de beste voor je is, namelijk:

  De sterkte van de samenstelling
  Eigen voorkeur in sterkte van cafeïne en beta-analine
  De smaak van de pre workout

De beste pre workout

De sterke samenstelling zorgt voor de beste pre workout

De meeste sporters beoordelen een pre workout als de beste wanneer de samenstelling in de juiste verhouding is toegepast. Zo vinden veel sporters een hoge dosering L-citrulline erg belangrijk voor een goede pre workout. Hierbij denk je wel aan doseringen van minimaal 2gr L-citrulline per schepje (scoop).

Waarom is dit stofje zo belangrijk vraag je je wellicht af? L-citrulline zorgt voor meer zuurstof naar je spieren. Dit kan dankzij het verwijden van de bloedvaten, waardoor hier meer bloed doorstroomt. Dit klinkt wellicht vrij heftig, maar is volkomen veilig. Zo is L-citrulline een goed onderzocht stofje en is het bewezen dat dit stofje NIET gevaarlijk voor je is.

Verder zijn de volgende ingrediënten belangrijk voor het beoordelen van de beste pre workout, namelijk:
  Cafeïne
  Beta-analine
  L-tyrosine
  L-arginine
  Taurine

de beste pre workout

Eigen voorkeur in sterkte van cafeïne en beta-analine

Naast L-citrulline zijn de ingrediënten cafeïne en beta-anline ook enorm belangrijk voor het bepalen van de beste pre workout voor jou. Zo bevatten de meesten pre workouts zo'n 150mg cafeïne per scoop, wat relatief gezien redelijk weinig is. Echter betekent dit niet dat dit dan meteen een slechte pre workout is, aangezien 150mg cafeïne voor jou bijvoorbeeld al krachtig genoeg kan zijn. Wel zijn er voor de sporters die behoefte hebben aan meer cafeïne ook sterkere pre workouts in de markt, zoals bijvoorbeeld onze eigen Train and Gain pre workout. Deze bevatten 300mg cafeïne of meer voor de echte fanatiekeling. Cafeïne houd je scherp en stimuleert de vetverbranding, wat resulteer in meer energie.

Daarnaast is beta-analine ook een belangrijk stofje in pre workout. Dit aminozuur zorgt voor meer kracht en een minder snelle spierverzuring gedurende je workout. Het is een veilig stofje, maar kan wel voor wat tijdelijke tintelingen (5-10) mins zorgen in je gezicht of handen. Echter hoef je jezelf hier geen zorgen over te maken. De een ervaart genoeg kracht bij 1500mg beta-anline, maar de fanatieke pre workout nemer haalt zijn/haar voldoening uit minimaal 3000mg beta-analine. Hierdoor is het wederom belangrijk dat je zelf gaat testen welke samenstelling voor jou het beste werkt. Meer is niet altijd beter.

De smaak van pre workout

Zeker niet onbelangrijk is de smaak van pre workout. Zo kan de smaak bij sommigen bepalen welke variant pre workout voor hem/haar de beste is. Zo zijn er veel standaard smaken in de supplementen markt die niet altijd even lekker zijn. Denk aan de meest bekenden, namelijk tropical, watermeloen en raspberry. Deze smaken zijn niet te missen bij de meesten supplementen leveranciers.

Wil je een pre workout die geen basic smaak heeft? Ga dan op zoek naar minder reguliere smaken, zoals cherry, mint etc. Dit soort smaken kunnen het innemen van pre workout een stuk plezieriger maken. Om hierop in te spelen bieden wij ook graag unieke smaken aan, zoals onze cherry pre workout. Daarnaast bevat onze tropical storm een unieke samenstelling, waardoor deze ook anders smaakt dan de 'basic' tropical pre workouts in de markt. 

de beste pre workout

Hoe kan ik voor mijzelf bepalen welke pre workout de beste is?

Nu je weet welke factoren de beste pre workout voor jou kunnen bepalen is het belangrijk om te gaan testen. Als je nog nooit pre workout hebt gebruikt is het bijvoorbeeld verstandig om eerst een minder sterke en een sterke te proberen kijkende naar de ingrediënten. Is de minder sterke te zwak en de sterkste de sterk? Dan kun je bijvoorbeeld op zoek naar een mooi middelpunt. Is de sterkste te zwak? Dan kun je op zoek naar een van sterkste pre workouts in de huidige markt, zoals onze Train and Gain pre workout. Dus... testen, testen en nog eens testen.

Wil je meer weten over pre workout?

Zijn bepaalde dingen nog onduidelijk over pre workout na het lezen van dit artikel? We helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op via [email protected] of stuur ons een dm op instagram (@trainandgain_nutrition). Daarnaast kun je meer informatie vinden over al de supplementen binnen onze 'werking van supplementen' pagina. Wil je specifiek meer weten over pre workout? Bekijk dan onze Train and Gain pre workout pagina.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.